English
Targul “Produs in Tara Vrancei”
21 Nov 2014

Pe 21 noiembrie 2014 a avut loc la Tichiris, judetul Vrancea, din teritoriul GAL Tara Vrancei, un targ de produse locale si traditionale intitulat „Produs in Tara Vrancei”. Organizat de GAL Tara Vrancei, targul a fost un bun prilej de a promova produsele specifice din Tara Vrancei, renumite in toata tara si preparate dupa vechi metode si tehnici de fabricatie.

Producatorii locali au expus si oferit spre vanzare diverse produse locale si traditionale: cascaval afumat, branza de oaie, dulce sau sarata, prune afumate sau uscate, miere de albine, fructe de sezon, preparate din carne, bauturi specifice zonei, nuci si miez de nuca, alune de padure, fluiere din lemn si tipare de cas realizate manual.

Vizitatorii au avut ocazia sa cumpere sau sa deguste din produsele si preparatele expuse, fiecare dintre aceastea purtand eticheta de „Produs in Tara Vrancei”, o marca pe care GAL Tara Vrancei o promoveaza si prin care incearca a ajute producatorii locali sa isi vanda cat mai bine si cat mai mult produsele.

Aceasta actiune este doar una dintre activitatile prin care GAL-ul din Tara Vrancei incearca sa dezvolte teritoriul si din punct de vedere economic, promovand produsele locale si traditionale, pe cele artizanale sau mestesugaresti. Pentru a realiza acest obiectiv, premergator acestui targ denumit „Produs in Tara Vrancei”, echipa tehnica a realizat o selectie a producatorilor locali, informatiile formand o baza de date cu distribuirea pe localitati a producatorilor, ce produse realizeaza si comercializeaza fiecare in parte. Cu ajutorul acestei baze de informatii si cu promovarea realizata de GAL, producatorii din Tara Vrancei pot participa si la alte targuri sau festivaluri, unde isi pot comercializa produsele.

Din partea GAL Tara Vrancei a participat echipa tehnica dar si reprezentanti ai partenerilor din teritoriul GAL, au fost distribuite materiale de promovare si informare catre cei prezenti la standul organizat de GAL Tara Vrancei.

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.