English
Produs în Țara Vrancei!
16 Sep 2013

Sub această etichetă, Grupul de Acțiune Locală ȚARA VRANCEI își propune să promoveze produsele locale, meșteșugurile și tradițiile din teritoriul GAL care se suprapune cu ținutul istoric al Țării Vrancei. Aceste produse, retețele și secretele lor s-au păstrat timp de sute de ani, sunt purtătoare de valoare și gust, sunt autentice și sănătoase, merită să fie promovate în țară și peste hotare.

Un prim pas în acest demers de promovare a produselor specifice teritoriului GAL Țara Vrancei a fost organizarea de către GAL Țara Vrancei, împreună cu Primăria Comunei Vidra, a primului ”Târg de Produse Tradiționale din Țara Vrancei”. Pe 14 septembrie 2013, într-o sărbătoare cu însemnătate specială, Ziua Crucii, pe platoul de la Tichiriș într-un stand special amenajat au fost prezentate și degustate produse alimentare și artizanale specifice ținutului Țării Vrancei: caș și brânzeturi de oaie, cașcaval afumat, miere de albine și produse apicole, fructe (mere, nuci, alune de pădure, miez de nucă, prune uscate și afumate), produse de toamnă, dulcețuri specifice zonei, bureți și hribi, preparate din carne, băuturi, produse artizanale din lemn, țesături, căciuli și piei de oaie.  Toate aceste produse și alimente locale au purtat eticheta de ”Produs în Țara Vrancei”, marcă sub care GAL Țara Vrancei își propune să promoveze și să ajute producătorii locali să le comercializeze în țară sau străinătate.

GAL Țara Vrancei, în frunte cu președintele său Ion Tătaru, medicul veterinar Grigore Mihăeș, profesorul Ionel Antimirescu și echipa tehnică a organizat acest eveniment, a sprijinit producătorii cu materiale de promovare și de expunere. Alături de GAL Țara Vrancei au venit producătorii: Doru Bouroș (Năruja), Dorică Vatră (Muncei-Vrâncioaia), Vasile Tuvene (Vrâncioaia), Doina Galea Văsuian (Negrilești), Toader Popa (Poduri), Luminița Danțiș (Vrâncioaia, Ion Lazăr (Năruja), Ion Pintilii (Viișoara), Fănică Apostu (Viișoara), Lili Prescură (Viișoara), Adriana Bratie (Năruja), Elvira Bordea (Năruja), Ionel Coroiu (Năruja). Vizitatorii la standul produselor tradiționale au avut ocazia să le deguste și să le savureze, primind direct de la producători informații și prețuri de vânzare.

Prin organizarea acestui prim târg de produse tradiționale, GAL Țara Vrancei își propune să promoveze producătorii din teritoriul GAL, să vină în sprijinul lor pentru o cât mai rapidă și ușoară comercializare, să susțină eticheta de ”Produs în Țara Vrancei”. Cu această ocazie GAL Țara Vrancei invită toți producătorii locali din teritoriul GAL să participe la viitoarele târguri și evenimente. Este un demers deschis tuturor, indiferent dacă sunt produse alimentare, artizanale sau meșteșugărești, cu mențiunea că este necesar a fi produse specifice și tradiționale din Țara Vrancei. GAL Țara Vrancei va asigura suport logistic, de comunicare și promovare pentru acești producători și îndeamnă consumatorii să caute, să încerce și să cumpere produsele autentice, sănătoase, care vor purta eticheta de ”Produs în Țara Vrancei”.

Mai multe detalii despre producătorii locali și produsele din teritoriul GAL Țara Vrancei pe www.tara-vrancei.ro.

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.