English
Port si dansuri populare
13 Dec 2012

Mostenirea culturala a locuitorilor GAL Tara Vrancei s-a pastrat, de asemenea, prin dansuri traditionale si portul popular.Portul popular specific zonei GAL Tara Vrancei are in componenta urmatoarele elemente: catrinta, camasa, bete, naframa si opinci. Camasa femeilor este bogat ornamentata, pe maneci, pe piept si la gat avand un decor bogat, cu o simbolistica diversa.

 In ceea ce priveste dansurile populare, acestea se tin de cele mai multe ori in cadrul  caminelor culturale din localitatile partenere in GAL, sub forma unor hore, baluri, serbari sau spectacole realizate cu diverse ocazii. Caminul cultural reprezinta, asadar, o forma prin care locuitorii GAL isi dezvolta spiritul cultural si isi conserva mostenirea folclorica. Important de mentionat este faptul ca localitatile partenere in GAL Tara Vrancei fac parte  din categoria zonelor etnografice in care populatia din mediul rural continua sa poarte la evenimente speciale, costumul popular traditional.

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.