English
Mesajul presedintelui Asociatiei GAL „TARA VRANCEI”
23 Mar 2012

Catre prietenii Asociatiei

 Mesajul presedintelui  Asociatiei „GAL TARA VRANCEI”, TATARU STEFAN, catre membrii, prietenii, simpatizantii si colaboratorii Asociatiei.

 Catre prietenii nostri, simpatizanti si parteneri

                 Anul 2012 va reprezenta pentru „TARA VRANCEI” o etapa decisiva a dezvoltarii durabile la care participa obstenii vranceni alaturi de institutiile statului, societatea civila, si alti actori economici, pentru a continua procesului  atât de necesare modernizarii economiei si institutiilor .

                „TARA VRANCEI” reprezinta pentru noi tezaurul de pret al oamenilor care salasluiesc aici. El a fost redechis la lumina pentru linistea materiala si spirituala a generatiilor trecute si viitoare. Teritoriul obstesc este recunoscut si consolidat prin documentele vremii, de la Stefan cel Mare si Sfant pana la Nicolae Iorga si Aurel  Sava.

                „TARA VRANCEI” a fost o comunitate responsabila care si-a cladit in mod unitar stalpii de care a avut nevoie, repectiv schiturile proprii, scoala proprie, si aparare de hotare in procesele cu boierii vremii vechi si noi.

                „TARA VRANCEI” a trimis la scoli copiii neamurilor sale, multi dintre acestia intarind vlaga neamului romanesc.

In vremuri contemporane a aparut ca necesitate crearea „ASOCIATIEI OBSTILOR VRANCENE”

Înca de la înfiintarea sa „ASOCIATIA OBSTILOR VRANCENE””, s-a implicat activ si responsabil în sprijinirea demersurilor economico-sociale ale obstilor si membrilor sai  pentru gasirea celor mai adecvate solutii problemelor extrem de complexe ridicate de intelegerea de catre altii a specificului obsteanului vrancean.

                Activitatile asociatiei au fost subordonate acestor obiective în scopul de a promova un dialog deschis si profesional între înstitutiile statului, societatea civila, asociatii socio-profesionale si mass-media.

                Proiectele derulate singura si cu alte asociatii din Romania si strainatate, ne-au adus mai aproape de îngrijorarile, preocuparile si framântarile locuitorilor nostri  si îndeosebi a tinerei generatii care a fost cu predilectie grupul nostru tinta. Pentru a veni în sprijinul lor, au fost realizate actiuni in sprijinul consolidarii proprietatii, a recunoasterii rolului obstei in viata sociala, a dezvoltarii infrastructurii educationale si de cult, a cresterii calitatii vietii in satul vrancean.

                Axata mai mult pe aspectele prezentate mai sus nu a reusit sa faca si o campanie de promovare proprie a organizatiei atat in plan local cat si regional.

                Acum GRUPUL DE ACTIUNE LOCAL TARA VRANCEI reprezinta saltul calitativ in activitatile desfasurate de asociatiile noastre in ultimii sase ani de functionare.

                Consideram ca prin activitatile si actiunile noastre comune vom reusi sa facem fata provocarilor care ne stau in fata in urmatorii ani.

                Ne exprimam speranta ca la nivelul politicienilor si institutiilor statului se va constientiza importanta realizarii unui parteneriat cu organizatiile reprezentând cetatenii, pe proiecte de interes local, cu atât mai mult cu cât la nivelul organismelor si institutiilor europene se fac simtite presiunile cetatenilor pentru a asigura control, transparenta si functionarea lor democratica.

                Credem ca este momentul sa lansam un apel catre teritoriul nostru si acela sa fie: ”Cine are ceva bun de spus despre TARA VRANCEI , sa faca un pas înainte”, întrucât asigurarea unei bune guvernante  este un obiectiv local,regional si national, care presupune o batalie permanenta cu mijloace democratice pentru apararea si promovarea intereselor noastre la nivelul organismelor nationale si europene, precum si o competitie între cele mai bune proiecte servind acestui domeniu.

                 Ion I.C. Bratianu, spunea :

”Nu uitati un singur moment ca daca un popor doarme si nu vegheza asupra intereselor lui, nu puterile straine vor veghea în locul lui. Respectul strainatatii e bun, trebuie sa-l avem si sa-l cautam, dar el nu se adreseaza decât acelor popoare constiente de sine, puternice înauntru, totdeauna veghetoare la interesele lor. Atunci si strainatatea te respecta; noi avem nevoie de acel respect constient al strainatatii, care nu se dovedeste decât prin actiunea constienta si energica a poporului din tara”.

                Bazandu-ne pe incredere, solidaritate,credinta si stabilitate vom  asigura tinutului TARII VRANCEI acea dezvoltare durabila mult dorita

 Folosesc acest prilej fericit pentru a va multumi respectuos din partea Consiliului Director al Asociatiei, pentru sprijinul ce ni l-ati acordat pe tot parcursul anilor 2009-2011 concretizat în realizarile asociatiei si ne exprimam speranta ca în 2012, Asociatia GAL TARA VRANCEI” se va bucura de implicarea dumneavoastra la organizarea si derularea activitatilor si proiectelor noastre.

Va doresc dumneavoastra, familiilor dumneavoastra si colaboratorilor, un an 2012 cu multa sanatate, bucurii si realizari în plan personal, profesional si social.

 

VRANCENE NU UITA, ACASA, AICI E TARA TA!

Presedinte  al Asociatiei GRUPUL DE ACTIUNE LOCAL TARA VRANCEI

TATARU STEFAN

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.