English
Intalnirea de promovare organizata de GAL Tara Vrancei pentru lansarea masurilor specifice actiunilor prevazute in proiect
26 Mar 2012

Pe data de 24.03.2012 a avut loc Intalnirea de promovare pentru lansarea masurilor specifice actiunilor prevazute in proiectul GAL Tara Vrancei. Intalnirea a avut loc la pensiunea Bordea din localitatea Vidra, judetul Vrancea.

Intalnirea a fost programata la ora 10.30 si la ea au participat membrii GAL Tara Vrancei, ai echipei de implementare si invitatii acestora, alaturi de reprezentanti ai presei. Obiectivul acestei intalniri a fost acela de a informa potentialii beneficiari despre liniile de actiune si masurile care pot fi accesate pentru finantare in cadrul proiectului GAL Tara Vrancei.

In deschiderea evenimentului a luat cuvantul dl. Stefan Tataru, presedintele GAL Tara Vrancei, care a facut o introducere in tema intalnirii si un sumar a ceea ce va urma a fi discutat. Dupa aceasta introducere dl. Tataru a citit „mesajul presedintelui”, o prezentare despre ceea ce inseamna „Tara Vrancei” pentru membrii GAL, pentru prietenii si colaboratorii asociatiei. Dupa citirea acestui mesaj, dl. presedinte Tataru a exprimat cateva informatii relevante despre desfasurarea intalnirii si pentru membrii participanti la eveniment.

Prezentarea a fost continuat de dl. profesor Antimirescu de la Liceul din Vidra care a facut un scurt istoric despre tinutul Tarii Vrancei, punctand date din preistorie, dovezi arheologice si elemente vechi de cultura care se regasesc in locatii Barsesti sau Iresti.

Urmatorul moment al evenimentului a fost prezentarea dl. Valentin Popa, care a facut o introducere in subiectul GAL „Tara Vrancei”, fiind expuse prioritatile si obiectivele proiectului. A urmat prezentarea succinta a celor 6 masuri de finantare si care sunt pasii de urmat pentru depunerea unui proiect pe una dintre aceste masuri si cum se poate obtine finantarea.

Partea tehnica a intalnirii a fost prezentarea detaliata a masurilor specifice actiunilor GAL Tara Vrancei. Dl. Lungu Gabi a expus masurile 121-Modernizarea exploatatiilor agricole si 122-Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic, punctand care sunt obiectivele specifice acestor masuri, care sunt actiunile eligibile, criteriile de selectie si sistemul de punctaj pentru proiectele depuse.

Urmatoarele 3 masuri au fost prezentate de dl. Bogoi Ciprian, acestea fiind: Masura 312–Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-întreprinderi, Masura 313–Incurajarea activitatilor turistice, Masura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea în valoare a mostenirii rurale. Pentru fiecare dintre aceste masuri au fost identificate obiectivele, ce actiuni pot fi sprijinite, cine pot fi potentialii beneficiari, care sunt actiunile elegibile si intensitatea ajutorului financiar.

Urmatorul punct al prezentarii a fost realizat de dl. Valentin Popa care a expus celor prezenti instrumentul de comunicare online al GAL Tara Vrancei si anume website-ul www.tara-vrancei.ro . Dl. Popa a explicat care este structura si functionalitatea website-ului, cum se pot obtine informatii despre GAL, tinutul si istoria Tarii Vrancei si cum se poate solicita o finantare.

In finalul evenimentului, dl. Valentin Popa a prezentat membrilor GAL Tara Vrancei si invitatilor prezenti care este echipa de implementare a proiectului, care sunt obiectivele propuse si care va fi modalitatea de comunicare intre beneficiari si echipa GAL.

Inchiderea a fost realizata de presedintele GAL Tara Vrancei, dl. Tataru care a enumerat pasii discutiilor anterioare si a multumit celor prezenti pentru atentie. O scurta exprimare a apartinut si domnului doctor chirurg de la Spitalul din Vidra care a adus cateva informatii despre implicarea comunitatii locale ca sprijin pentru buna desfasurare a activitatii Spitalului.

Evenimentul s-a incheiat dupa aproximativ 2 ore, participantii fiind invitati sa serveasca masa de pranz, prilej de discutii libere. Filmul evenimentului GAL Tara Vrancei este postat aici.

 

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.