English
Intalnirea de promovare organizata de GAL Tara Vrancei in Comuna Tulnici – 06.04.2012
7 Apr 2012

Vineri 6 aprilie 2012, s-a desfasurat in localitatea Tulnici, judetul Vrancea, intalnirea de promovare pentru lansarea masurilor de finantare specifice actiunilor proiectului GAL Tara Vrancei, adusa in discutie pentru potentialii beneficiari din aceasta localitate.

Intalnirea a fost programata sa inceapa la ora 10 la sediul Obstii din Tulnici si alaturi de membrii echipei GAL Tara Vrancei au fost invitati membrii comunitatii locale, dar si reprezentati ai Directiei pentru Agricultura Vrancea. Deschiderea a fost facuta de presedintele Obstii Tulnici, dl. Alin Olteanu care a expus motivul acestei intalniri apoi Ciprian Bogoi, membru GAL Tara Vrancei, a prezentat sumarul actiunii si membrii echipei prezenti: Ionel Antimirescu, Alina Mihalache si Elena Popescu.

Dupa introducere a luat cuvantul dl. Costica Neata, directorul Directiei pentru Agricultura din Vrancea care a prezentat o situatie a finantarilor europene pentru agricultori din acest moment si ce posibilitati au acestia sa isi dezvolte activitatile in colaborare cu masurile de finantare sustinute prin proiectul GAL Tara Vrancei. A urmat o scurta prezentare a masurilor 112-Instalarea tinerilor fermieri si 141-Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, facuta de dl. Ing. Cornel Carnu, din partea Directiei pentru Agricultura, fiind precizata si perioada urmatoarei sesiuni de depunere a proiectelor pentru aceste masuri si conditiile de eligibilitate.

Intalnirea a continuat cu prezentarea proiectului GAL Tara Vrancei. Primul membru al echipei care a luat cuvantul a fost dl. profesor Ionel Antimirescu care a facut o introducere in misiunea, obiectivele si importanta proiectului GAL pentru localitatea Tulnici, prezentand apoi un scurt istoric al tinutului „Tara Vrancei”, cu informatii si imagini despre evolutia acestui teritoriu de traditie.

Dupa partea de istoric a urmat prezentarea practica a proiectului GAL Tara Vrancei, facuta de dl. Ciprian Bogoi. Au fost enumerate scopul, prioritatile si obiectivele GAL, masurile de finantare nerambursabila si etapele pentru elaborarea si depunerea unui proiect pe aceste masuri. Cele cinci masuri au fost expuse punctual, fiind precizate obiectivele, actiunile eligibile, potentialii beneficiari si intensitatea ajutorului pe care il pot obtine acestia pentru proiectele depuse.

Au urmat intrebari din partea publicului prezent legate de proiect si de masurile de finantare, iar echipa GAL Tara Vrancei prin vocea profesorului Antimirescu i-a incurajat pe cei prezenti sa ceara cat mai multe informatii, sa vina cu idei si propuneri si sa depuna cat mai multe proiecte, pentru ca banii europeni disponibili prin GAL vor veni si vor ramane in Tara Vrancei.

Incheierea intalnirii a fost facut de dl. Neata care a tinut o scurta expunere despre ce reprezinta acest Grup de Actiune Locala „Tara Vrancei” din punctul de vedere al Directiei pentru Agricultura, care sunt posibilitatile si beneficiile oferite pentru locuitorii din Comuna Tulnici si cum acesta poate functiona cu succes in colaborare cu finantarile oferite prin Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din judetul Vrancea.

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.