English
Intalnire de promovare GAL Tara Vrancei in localitatea Tulnici (30.03.2013)
30 Mar 2013

In data de, 30 martie 2013, a avut loc intalnirea de promovare a Grupului de Actiune Local Tara Vrancei, in localitatea Tulnici, judetul Vrancea, la sediul primariei din comuna. Intalnirea a inceput la ora 11:00 si a durat aproximativ o ora si jumatate. Din echipa tehnica a GAL au participat: Ionel Antimirescu, Lenuta Popescu, Alina Mihalache, Ciprian Bogoi si Bogdan Bosoiu.

La intalnire au participat dl. primar Bizna Valentin, dl. viceprimar Leustean Vasile consilieri locali si potentiali beneficiari ai masurilor de finantare nerambursabila.

Intalnirea a inceput cu o prezentare a echipei tehice, importanta GAL Tara Vrancei in  teritoriu, actiunile intreprinse pana in momentul de fata, s-a reamintit celor prezenti de masurile de finantare prin care pot accesa fonduri nerambursabile si beneficiile aduse zonei.

Pentru fiecare masura de finantare, s-au evidentiat urmatoarele: cine poate beneficia de finantare nerambursabila, sumele medii si maxime care se pot accesa in cadrul GAL Tara Vrancei, posibilitati de investitii, documentele necesare intocmirii unui proiect si pasii necesari pentru a primi finantare nerambursabila. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatile de a contribui cu surse proprii (unde este cazul) in cadrul proiectului, s-au specificat etapele de urmat pentru a primi cofinantarea necesara investitiei (in cazul in care beneficiarul nu poate suporta cofinantarea investieiei) prin intermediul unei institutii bancare, fond de garantare.

Au fost adresate intrebari din partea celor prezenti despre masurile de finantare nerambursabila, si anume: intrebari despre investitii in apicultura, brevetarea unei inventii, utilaje pentru agricultura, servicii pentru populatia rurala (coafor, frizerie), investitii in activitati non-agricole, pensiuni agroturistice. Raspunsurile primite din partea echipei tehnice au fost lamuritoare, precizandu-se procentul de cofinantare si pasii necesari intocmirii proiectului.

In cadrul intalnirii au fost distribuite materiale informative: pliante de promovare, pliante cu apelul de identificare a persoanelor resursa, fise cu masurile de finantare a GAL Tara Vrancei.

 

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.