English
Intalnire de promovare GAL Tara Vrancei in localitatea Spulber (04.04.2013)
5 Apr 2013

In data  de 4 aprilie 2013, a avut loc intalnirea de promovare a Grupului de Actiune Local Tara Vrancei in localitatea Spulber, judetul Vrancea, la sediul primariei din comuna. Intalnirea a inceput la ora 14:00 si a durat aproximativ o ora. Din echipa tehnica a GAL au participat: Lenuta Popescu si Alina Mihalache.

In cadrul intalnirii de promovare a strategiei GAL Tara Vrancei au participat expertii din cadrul S.V.C.F. OJPDRP Vrancea, pentru efectuarea vizitei pe teren, domnul Burghelea Liviu si domnul Botea Cornel.

La intalnire au participat dl. primar Rusu Vasile, dl. viceprimar Maciuca Cristea, consilieri locali si potentiali beneficiari ai masurilor de finantare nerambursabila.

Prezentarea a continuat cu detalierea masurilor de finantare din cadrul GAL Tara Vrancei, si anume: masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”, masura 122 „Imbunatatirea valorii economice a padurii”, masura 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, masura 313”Incurajarea activitatilor turistice” si masura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.

Pentru fiecare masura de finantare, s-au evidentiat urmatoarele: cine poate beneficia de finantare nerambursabila, sumele medii si maxime care se pot accesa in cadrul GAL Tara Vrancei, posibilitati de investitii, documentele necesare intocmirii unui proiect si pasii necesari pentru a primi finantare nerambursabila. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatile de a contribui cu surse proprii (unde este cazul) in cadrul proiectului, s-au specificat etapele de urmat pentru a primi cofinantarea necesara investitiei (in cazul in care beneficiarul nu poate suporta cofinantarea investitiei) prin intermediul unei institutii bancare, fond de garantare.

Au fost adresate intrebari din partea celor prezenti despre masurile de finantare nerambursabila, si anume: intrebari despre utilaje pentru agricultura, servicii pentru populatia rurala (coafor, frizerie), investitii in activitati non-agricole, pensiuni agroturistice. Raspunsurile primite din partea echipei tehnice au fost lamuritoare, precizandu-se procentul de cofinantare si pasii necesari intocmirii proiectului.

In cadrul intalnirii de promovare au fost distribuite afise, pliante de promovare, fise cu masuri de finantare din cadrul GAL Tara Vrancei.

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.