English
Intalnire de promovare GAL Tara Vrancei in localitatea Negrilesti (21.05.2013)
22 May 2013

In data de 21 mai 2013, cu ocazia Sarbatorii “Constantin si Elena” in localitatea Negrilesti a avut loc Sarbatoarea pastorala traditionala „Boteitul Oilor”, editia a XI-a. Boteitul oilor este un obicei traditional al ciobanilor care, primavara merg in satele de munte si fac stani de oi. Tocmitul oilor cu satenii este o demonstratie pe viu a artei negocierii dintre ciobani si gospodarii satului.

La acest eveniment au participat: Formaţia de dansuri bărbăteşti Brâul de la Jitia din comuna Jitia, Ansamblul Folcloric Chipăruşul din comuna Nereju, Grupul de buciumaşi din comuna Spulber, Formaţia de cimpoieri din comuna Nistoreşti, formaţii locale şi Ansamblul Florcloric “Ţara Vrancei”.

Cu acest prilej, beneficiind de numarul mare de participanti la aceasta Sarbatoare locala, GAL Tara Vrancei a realizat o actiune de promovare a Masurilor de finantare nerambursabila prevazute in Planul de Dezvoltare Locala, au fost distribuite pliante de promovare, afise si fise cu masurile de finantare. Echipa de implementare a GAL-ului a difuzat informatii despre masurile de finantare catre potentialii beneficiari din zona, subliniind sprijinul ce poate fi acordat si posibilitatile reale de a investi in teritoriul Tara Vrancei.

De asemenea, echipa GAL alaturi de reprezentanti ai APIA Vrancea s-au implicat in campania de promovare „Caravana PNDR VINE IN SATUL TAU”, campanie ce presupune oferirea de informatii despre posibilitatile de dezvoltare rurala si distribuirea materialelor informative si promotionale beneficiarilor PNDR (atat ai proiectelor de investitii incheiate cu APDRP, cat si ai platilor directe acordate prin APIA) si publicului larg.

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.