English
GAL Tara Vrancei a participat Seminarul International LEADER din Bulgaria
14 Jun 2014

In perioada 10 – 12 Iunie 2014 a avut loc la Varna, Bulgaria, un seminar international care a urmarit implementarea si abordarea programului LEADER in Europa de Sud-Est. Organizat de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Bulgaria, Reteaua de Dezvoltare Rurala din Bulgaria si de Federatia Nationala a GAL-urilor din Romania (FNGAL), seminarul a avut ca teme de discutie: schimburi de experienta privind implementarea programului LEADER in diferite tari europene, evaluarea programului de finantare 2007-2013, impartasirea de idei si intentii pentru pregatirea dezvoltarii locale rurale in vederea noii programari 2014-2020,  stabilirea de noi contacte si parteneriate pentru viitoare proiecte de cooperare intre GAL-urile participante la seminar.

Au fost prezenti membrii ai GAL-urilor, ai autoritatilor de management si ai reprezentantilor LEADER din Romania, Bulgaria, Franta, Ungaria si Germania. Prezentarile si discutiile au urmarit descrierea situatiei actuale la nivelul implementarii programului LEADER in aceste tari, probleme si solutii care difera de la tara la tara, modalitati de pregatire a noului program de dezvoltare rurala din perioada 2014-2020.

GAL Tara Vrancei a fost unul dintre reprezentantii Romaniei si ai FNGAL la acest seminar, a sustinut o prezentare a teritoriului sau si a viziunii prin care programul LEADER poate dezvolta o comunitate locala si a oferit gazdelor din Bulgaria si invitatilor la acest eveniment produse traditionale, cu marca de “Produs in Tara Vrancei”. Aceasta participare vine ca o continuare fireasca a demersurilor pe care GAL Tara Vrancei le-a facut inca din 2004 cand a participat, tot in Bulgaria, la conferinta “PREPARE Gathering 2004”, care a marcat inceputul programului LEADER in aceasta zona a Europei si a parteneriatelor locale pentru dezvoltarea rurala.

 

 

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.