English
GAL Tara Vrancei a participat la intalnirea FNGAL (Sinaia, 29-31.07.2013)
1 Aug 2013

GAL Tara Vrancei a participat la intalnirea organizata de Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala de la Sinaia, intre 29 si 31 Iulie 2013. Aceasta conferinta a venit ca o necesitate in programul FNGAL – Accelerarea implementarii Strategiilor de Dezvoltare Locala GAL si stimularea absortiei fondurilor dedicate Axei IV PNDR.

Acest eveniment FNGAL a avut ca actiuni o Conferinta nationala pe teme de cooperare LEADER si un Targ de proiecte de cooperare intre Grupurile de Actiune Locala. Pe agenda de lucru a intalnirii au fost punctate:

– Analiza statusului actual pentru GAL-uri la nivel national si principalele evolutii de la ultima reuniune;

– Ateliere de lucru tematice: Proiecte de cooperare, Analiza SWOT a viitorului Plan de Dezvoltare Rurala, Dificultati in implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locala;

– Propuneri de optimizare pentru Ghidul Masurii 421 “Implementarea proiectelor de cooperare”;

– Targ Proiecte de Cooperare pentru constituirea de parteneriate in scopul lansarii de noi Proiecte de Cooperare;

– Planul de actiuni viitoare a FNGAL in cadrul Programului “Accelerarea implementarii Strategiilor de Dezvoltare Locala GAL si stimularea absorbtiei fondurilor dedicate Axei IV – PNDR”.

GAL Tara Vrancei s-a implicat activ si la aceasta actiune FNGAL, la care au participat reprezentati ai peste 100 de GAL-uri din intreaga tara. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ca si Autoritatea de Management au avut reprezentati la aceasta conferinta, iar prezenta mass-media in premiera la o actiune a Federatiei a cuprins 12 ore de filmare, intervuri cu membrii GAL-urilor partenere, o emisiune de o ora in direct la Radio Romania Actualitati.

Aceasta conferinta este inca un pas pentru cresterea vizibilitatii activitatii FNGAL si a GAL-urilor partenere atat pentru autoritati cat si pentru public, pentru reusita implementarii programului LEADER si in Romania.

 

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.