English
GAL Tara Vrancei a fost pe Plaiul Tojanului (28.07.2013)
30 Jul 2013

Tara Vrancei este renumita pentru traditiile, datinile si folclorul sau, unic si irepetabil. Iar aceasta mandrie se vede la festivalurile si concursurile folclorice care se pastreaza cu drag in fiecare an, pe intreg teritoriul nostru.

Unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor si obiceiuri populare este organizat la Paltin, an de an, in ultima duminica a lunii Iulie. In 28 iulie 2013, Festivalul Concurs Interjudetean al Ansamblurilor Foclorice Traditionale “Pe Plaiul Tojanului” a ajuns la cea de-a 46 editie. Si cu acest prilej s-a dorit promovarea si valorificarea patrimoniului etnofolcloric autentic national, iar printre participanti s-au numarat cu mult talent: Taraful Iorga (comuna Vilcanesti – jud. Prahova), Ansamblul Fluierasii (Dobrotesti – jud. Teleorman), Ansamblul Colaceanca (localitatea Fundu Moldovei – jud. Suceava), Ansamblul Romanii de Rosiori (comuna Rosiori – jud. Braila). Alaturi de acesti invitati, au participat din Vrancea: Ansamblul Nistoreanca (din Nistoresti), Ansamblul Buciumasii (din Spulber), Ansamblul Comoara Vrancei (din Naruja), Ansamblul Folcloric Chiparusul (din Nereju). De asemenea, alaturi de Grupul de dansuri barbatesti Braul de la Jitia si Formatia de Fluierasi din Paltin, a urcat pe scena si Ansamblul Folcloric “Tara Vrancei”.

In cadrul acestui eveniment s-a marcat si aniversarea a 41 de ani de la inaugurarea muzeului etnografic din Paltin prin actiunea numita “Popas in casa timpului”, care a debutat cu lansarea unei expozitii de prosoape traditionale, sub indrumarea bibliotecarei Draguta Miloiu.

GAL Tara Vrancei a realizat o activitate de informare a activitatilor si rezultatelor realizate de la inceputul anului 2013, tinand cont de numarul mare de localnici participanti la aceasta editie a festivalului concurs “Pe Plaiul Tojanului” din Paltin.

 

 

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.