English
GAL Tara Vrancei a deschis programul LEADER Junior
12 Apr 2014

In teritoriul GAL Tara Vrancei, unul incarcat de valoarea trecutului, de istorie si de credinta, de traditii si de arta populara, tinerii au fost mereu cei care au dus mai departe valorile spirituale si materiale, au fost mereu cei care au spus cu mandrie ca sunt “Nascut in Tara Vrancei”!

Sub acest motto a fost deschis programul LEADER Junior, prin care GAL Tara Vrancei isi propune sa realizeze o retea de centre in teritoriul sau, centre in care copii si elevii sa fie informati despre activitatile GAL-ului si a programului LEADER, despre finantarile prin fonduri europene prin care ei isi pot dezvolta diverse activitati in viitor, dupa terminarea studiilor. Dar si mai important, in aceasta retea locala de centre LEADER Junior, elevii pot participa activ la pastrarea, conservarea si ducerea mai departe a traditiilor din Tara Vrancei, a artei populare, a mestesugurilor, a valorilor materiale sau spirituale, toate acestea regasindu-se in fiecare colt al teritoriului istoric al Tarii Vrancei.

Un prim pas in dezvoltarea acestei retele a fost facut in cadrul Saptamanii Adfel la Liceul Teoretic “Simion Mehedinti” din comuna Vidra, o actiune la care au fost prezenti elevi din clasele aXa, aXIa si aXIIa. Membrii echipei GAL Tara Vrancei au prezentat obiectivele acestui program, principiile de baza ale programului LEADER si cum poate ajuta el comunitatea noastra, fiind detaliate actiunile prin care elevii se pot implica activ in activitatea LEADER Junior. Un aspect important al intalnirii a fost legat de startul unei actiuni de colectare de informatii si materiale (obiecte casnice vechi, fotografii, documente vechi, obiecte artizanale si traditionale) pe care copii si elevii o pot face de la casele parintesti, de la bunicii lor, care au pastrat timp de sute de ani, traditii si valori culturale sau etnografice cum nu se regasesc in nicio alta zona a Romaniei.

Dupa acest inceput, intalnirile dintre echipa GAL Tara Vrancei si elevii din comunele teritoriului vor continua, cu un obiectiv clar de a atrage cat mai multi tineri in activitatile de conservare si transmitere a valorii si culturii locale, de a se dezvolta o retea cat mai extinsa de centre LEADER Junior in teritoriul Tarii Vrancei.

 

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.