English
Festivalul “Comoara Vrancei” din Naruja la a 32 a editie
2 Jul 2014

Amfiteatrul natural din Naruja a fost gazda editiei cu numarul 32 a Festivalului concurs interjudetean de muzica populara “Comoara Vrancei” la care au participat concurenti din zonele limitrofe ale Vrancei si din alte judete precum Suceava, Arad sau Cluj, pentru a le arata celor prezenti frumoasele lor traditii.

Acest Festival este unul dintre cele mai importante din Tara Vrancei, un prilej pentru solistii de muzica populara de diverse varste sa isi arate portul popular specific zonei lor si talentul artistic, cat si pentru publicul sosit din diverse localitati ale zonei istorice Tara Vrancei sa isi poarte traditia si obiceiurile pe mai departe.

“Comoara Vrancei” este unul dintre cele mai longevive manifestari din Tara Vrancei la care sunt invitati sa participe concurenti din fiecare comuna a judetului Vrancea si din alte judete in functie de sectiunile concursului: solisti vocali, solisti instrumentisti, grupuri vocale sau grupuri instrumentale, care prezinta creatii populare din zonele etnografice din care provin.

Printre participantii care au incantat asistenta s-au numarat si “Buciumasii” din comuna Spulber si “Cimpoierii” din comuna Nistoresti, ansambluri folclorice care reprezinta cu mandrie folclorul si traditia din Tara Vrancei.

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.