English
Festivalul “Baba Vrancioaia” duce traditia mai departe
15 Jul 2014

Pe minunatul platou al dealului Dumbrava din comuna Birsesti a avut loc in week-endul 12-13 iulie 2014 unul dintre cele mai importante manifestari de folclor din Tara Vrancei, festivalul “Baba Vrancioaia”, ajuns la editia cu numarul 6.

A fost un bun prilej pentru localnici si vizitatori sa petreaca un timp de calitate alaturi de ansambluri si formatii de muzica populara, o zi in care timpul a fost dat inapoi si cei sapte feciori ai Tudorei Vrancioaia au venit calare pe cai, imbracati in costume populare, cantand balada celei care a ramas in istoria romanilor ca “Baba Vrancioaia”, femeia care alaturi de fii sai au sarit in ajutorul domnitorului Stefan cel Mare.

Din comunele Tarii Vrancei s-au adunat la festival ansambluri, grupuri, formatii folclorice si solisti vocali din localitatile: Naruja (Ansamblul Folcloric Comoara Vrancei –  Cantec si joc ca la Naruja), Nereju (Ansamblul Folcloric Chiparusul), Nistoresti (Ansamblul Folcloric Nistoreanca), Spulber (Grupul de buciumasi), Paulesti (Ansamblul Folcloric Vornicii), Negrilesti (grup vocal), Jitia (Ansamblul Folcloric Braul de la Jitia), Paltin (Ansamblul Folcloric din Paltin) si Birsesti. Balada lui Stefan cel Mare a fost interpretata de solista de muzica populara Maria Murgoci.

GAL Tara Vrancei a fost partenerul evenimentului pentru ca este un sprijin si un promotor al traditiilor adevarate din Tara Vrancei, al culturii si folclorului, al mandriei de a purta in suflet povestea vitejilor si harnicilor vranceni de alta data.

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.