English
“Comoara Vrancei” la Naruja (30.06.2013)
3 Jul 2013

In inima Tarii Vrancei, la Naruja, duminica 30 iunie, a avut loc festivalul concurs interjudetean de muzica populara “Comoara Vrancei 2013”, unul dintre cele mai importante evenimente din tinutul istoric al Vrancei. Ajuns la editia cu numarul 31, festivalul a adus pe scena solisti de muzica populara din toata Vrancea de munte (Paltin, Naruja, Nereju, Spulber, Paulesti, Vrancioaia) care au concurat pentru cea mai buna interpretare. Costumele populare, specifice zonei au facut cinste portului traditional din Tara Vrancei, ca adevarate manuscrise transmise din strabuni si au fost purtate atat de participanti la concursul folcloric cat si de copii talentati ai Ansamblului Folcloric “Tara Vrancei” care au sustinut un recital special.

Fiecare dintre cei care au urcat pe scena si-a prezentat portul popular, specific zonei din care vine si apoi a interpretat o doina sau un cantec de joc. O prezenta aparte a fost un grup de fluierasi in Teleorman, imbracati specific si traditional zonei lor. Festivalul concurs a fost deschis de o lansare de carte, “Inchinare Scolii B. St. Delavrancea – In inima Tarii Vrancei Naruja”, scrisa de publicistul narujean Titel-Toader Chirila, care a realizat o monografie a invatamantului din Naruja, care poarta cititorii prin istoria scolii narujene, de la jumatatea anilor 1800 si pana in zilele noastre, cu dezvaluirea momentelor celor mai importante care surprind spiritul timpului.

Festivalul a oferit celor prezenti si Targul Mesterilor Populari din Vrancea, la care au fost expuse produse artizanale, mestesugaresti si alimente traditionale, specifice comunelor din tinutul istoric al Tarii Vrancei. Toate adunate, “Comoara Vrancei” din acest an a demonstrat ca spiritul, folclorul si traditia vor dainui mereu in Tara Vrancei…

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.