English
Adunarea Generala Extraordinara a GAL Tara Vrancei (30.11.2013)
3 Dec 2013

Sambata, 30 noiembrie 2013, a avut loc Adunarea Generala Extraordinara organizata de GAL Tara Vrancei. La aceasta adunare au participat membrii privati si publici ai GAL-ului, reprezentanti ai obstilor si a institutiilor de invatamant din teritoriu, agenti economici, reprezentanti ai OJPDRP Vrancea si ai presei locale.

Pe ordinea de zi au fost urmatoarele puncte: prezentatea raportului de activitate GAL Tara Vrancei pe anii 2012 – 2013, prezentarea raportului economico-financiar pe anii 2012-2013, a propunerilor pentru bugetul modificat si bugetul anului aferent anului 2014, prezentarea proiectelor de cooperare si a proiectelor culturale importante pentru redescoperirea obstilor vrancene si a traditiilor locale, prevazute a fi derulate in urmatorii doi ani de activitate GAL Tara Vrancei.

Prezentarile rapoartelor de activitate si detaliile economice au fost facute de catre echipa tehnica GAL, care au enumerat activitatile realizate in acesti doi ani de implementare, numarul proiectelor selectate in cadrul Strategiei de Dezvoltare Locala, intentiile de cooperare pe Masura 421, obiectivele propuse a fi atinse in anul 2014 si propunerile legate de bugetul asociatiei pentru viitorul an, aprobate in unanimitate de membrii participanti la sedinta.

Un alt punct al sedintei a fost prezentarea unui nou studiu pe care GAL Tara Vrancei si l-a propus sa il realizeze in cadrul unui proiect de cooperare, o cercetare sociologica despre obstile din Tara Vrancei, care sunt “prima forma de autonomie locala”. Va fi un studiu deosebit de important pentru teritoriul GAL Tara Vrancei, in care vor implicate institutiile administrative si in special scolile, iar ca rezultate vor fi solutii economice, administrative si de organizare a acestor asociatii. De asemenea, GAL Tara Vrancei intentioneaza sa implice tinerii in activitatile sale, prin crearea unor cluburi LEADER in scolile din teritoriu, prin care sa difuzeze informatiile catre tanara generatie.

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.