English
Adunarea Generala Extraordinara a GAL Tara Vrancei (14.12.2014)
15 Dec 2014

Pe data de 14.12.2014 a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei GAL Tara Vrancei la care au participat membrii asociatiei, parteneri si invitati.

In cadrul intalnirii echipa tehnica a facut o prezentare a raportului de activitati realizate de catre GAL in anul 2014, fiind punctat stadiul implementarii la nivelul Strategiei de Dezvoltarea Locala din programul LEADER (86% realizat la nivelul numarului de proiecte selectate si contractate, 87% realizat ca valoare financiara nerambursabila din fondurile disponibile) la inceputul lunii Decembrie 2014.

A fost detaliata situatia proiectelor la nivelul fiecarei comune din teritoriul GAL Tara Vrancei dar si pe categoriile de masuri, au fost prezentate activitatile realizate in ultimul an, fiind evidentiat programul LEADER Junior, prin care GAL Tara Vrancei implica tinerii si elevii din teritoriu in actiuni de conservare a patrimoniului cultural local, dar se doreste si instruirea tinerilor, orientarea lor catre oportunitatile oferite de fondurile europene de dezvoltare locala. Alte repere ale raportului de activitate au fost proiectul de cooperare realizat impreuna cu GAL Jeune de la Loire (din Franta), problemele intampinate in implementare dar si propuneri pentru activitatile din anul 2015.

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost prezentarea raportului activitatii economico-financiare pe anul 2014, aprobarea bugetului initial modificat al anului 2014 si aprobarea bugetului 2015 componentelor a si b, pe cele doua semestre.

O prezentare foarte interesanta a apartinut profesorului Costica Neagu care a vorbit despre “Obstea Vranceana” ca istoric, misiune si perspective, un element specific teritoriului GAL Tara Vrancei care are in componenta, ca membri, obstile care reprezinta toate comunitatile din tinutul istoric al Tarii Vrancei.

Au urmat discutii diverse legate de situatia proiectelor la nivelul GAL Tara Vrancei si de perspectivele pe care le poate oferi noua Strategie de Dezvoltare Locala din perioada de programare a fondurilor europene 2014-2020.

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.