English
Adevaratele valori ale Tarii Vrancei promovate de St. Patrick’s Day
21 Mar 2013

Sarbatoare cu traditie in intreaga lume, Ziua Irlandei sarbatorita de St. Patrick’s Day a fost un prilej de intalnire a traditiilor si a valorilor culturale din tinutul istoric al Tarii Vrancei si din Republica Irlanda. Pe data de 17 martie, acest eveniment a fost sarbatorit printr-o parada la Bucuresti, la care au participat care alegorice, au avut loc dansuri si manifestari specifice irlandeze, concerte si recitaluri.

Peste 1.000 de persoane au participat la aceasta sarbatoare irlandeza, care a pornit de la Ateneul Popular si s-a oprit in Centrul vechi al capitalei, fiecare dintre ei purtand un obiect sau un articol vestimentar de culoare verde, culoarea traditionala irlandeza.

Evenimentul a fost un bun prilej de promovarea a adevaratelor valori traditionale din Tara Vrancei, grupul de cimpoieri din comuna Nistoresti, judetul Vrancea, fiind un important punct de reper al manifestarilor, prestatia lor fiind relatata pe larg in presa romaneasca si internationala, in cele mai citite cotidiane: Adevarul, Washington Post, Russia Today, The Globe Mail, The Guardian.

    Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
    Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.