English
Actiune de promovare GAL Tara Vrancei in localitatea Negrilesti (01.10.2012)
2 Oct 2012

Astazi, pe data de 01.10.2012 a avut loc intalnirea de promovare organizata de GAL Tara Vrancei in localitatea Negrilesti, la sediul primariei din comuna. Din echipa de implementare a Grupului de Actiune Local au participat Alina Mihalache, Ciprian Bogoi si Ionel Antimirescu.

La intalnire au participat dl. primar Vasuianu, dl. viceprimar Moisa, consilieri locali si potentiali beneficiari ai masurilor de finantare oferite prin proiectul GAL Tara Vrancei. Prezentarea a fost tinuta de Alina Mihalache care a facut o introducere despre ce inseamna Grupul de Actiune Local „Tara Vrancei”, care este structura, care sunt obiectivele sale. A urmat apoi prezentarea beneficiilor pe care GAL-ul le poate aduce in teritoriu si cum se pot realiza aceaste beneficii cu ajutorul Strategiei de Dezvoltare Locala.

Masurile cuprinse in Planul de Dezvoltare Locala au fost prezentate detaliat, fiind precizate tipurile de actiuni eligibile, cine poate depune proiecte si care sunt fondurile alocate pentru fiecare masura in parte. Pe parcursul prezentarii cei prezenti au adresat intrebari punctuale echipei GAL legate de posibilitatile de a accesa fondurile europene cu investitii specifice zonei Negrilesti. La finalul discutiilor s-au stabilit cateva directii, fiind punctate posibilitatile de acoperire a cofinantarii printr-o scrisoare de garantie bancara, urmand ca localnicii sa incerce realizarea de proiecte cu finantare europeana.

In incheierea prezentarii, Ciprian Bogoi a detaliat si apelul lansat de GAL Tara Vrancei pentru atragerea de oameni-resursa din localitatea Negrilesti care sa intre in echipa de implementare si alaturi de care difuzarea de informatii in teritoriu sa fie mai rapida si pe intelesul localnicilor.

Pentru cei prezenti au fost distribuite materiale de suport (pliante de promovare, pliante cu apelul de identificare a persoanelor-resura, fise cu masurile de finantare GAL Tara Vrancei), iar la sediul Primariei Negrilesti, la scoala din localitate si la sediul Caminului Cultural au fost lipite afise de promovare a GAL Tara Vrancei si afise pentru selectarea de noi membri in echipa de implementare.

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.