English
GAL Tara Vrancei a dus LEADER Junior la Nistoresti
17 May 2014

Urmatorul popas pe care programul LEADER Junior organizat de GAL Tara Vrancei a fost la Scoala Gimnaziala din Nistoresti. Aici echipa tehnica a GAL-ului dar si patru eleve de la Liceul Teoretic “Simion Mehedinti” din Vidra au o intalnire in cadrul programului cu elevii de clasa a VIII-a.

Elevii din Nistoresti au primit informatii despre activitatile care se vor realiza in cadrul LEADER Junior, despre impactul pe care il poate avea un Grup de Actiune Locala pentru tinerii si elevii din zona, cum se pot implica acestia in activitati care sa sprijine comunitatea, cum sa duca mai departe traditia si valorile locale, dar si cum se pot forma ca oameni sau ca profesionisti in diverse domenii. Elevele de la Liceul Vidra, care deja participa in mod activ la program, au incurajat elevii de clasa aVIII-a sa fie interesati de aceasta oportunitate, care le poate aduce doar satisfactii.

Elevii din Nistoresti au fost invitati sa participe activ la actiunea de colectare a informatiilor sau materialelor (obiecte casnice vechi, fotografii, documente vechi, obiecte artizanale si traditionale) necesare realizarii unui “tezaur” cultural al tinutului istoric si traditional la Tarii Vrancei. Elevii participanti din Nistoresti, alaturi de ceilalti copii care deja au trimis deja fotografii vor fi premiati de catre GAL Tara Vrancei.

Fotografiile primite de la elevii din Tara Vrancei vor fi postate pe pagina de Facebook a Asociatiei, iar cele mai interesante vor fi folosite pentru materialele de comunicare online sau tiparite care vor fi realizate de GAL Tara Vrancei.

 

 

      Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
      Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.