English
Urmașilor le lăsăm îndemnul să ducă mai departe gândurile și faptele pentru ridicarea Vrancei, având călăuză în viață cinstea, dragostea și iubirea de oameni.

Neculai Jechianu
Apostol vrâncean,
apărator al țărănimii
Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR): SPRIJIN PENTRU CHELTUIELI DE ANIMARE ȘI FUNCȚIONARE
Beneficiar: ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCAL ȚARA VRANCEI
Autoritatea Contractantă: AGENȚIA PENTRU FINANȚAREA INVESTIȚIILOR RURALE din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Proiect finanțat prin LEADER
Demarare: 22/11/2016
Finalizare: 31/12/2023
Leagăn străvechi de minunate tradiții, Țara Vrancei este o minunată regiune pitorească în care pulsează ritmurile de viață și o străveche cultură populară, o zonă plină de frumuseți naturale și vestigii etnografice, patrie a Mioriței, un adevărat ”picior de plai și gură de rai” a românității.

POVESTI
”Cine va studia istoria Țării Vrancei, va afla despre istoria în mic a acestui popor” spunea pe drept cuvânt marele Nicolae Iorga pentru că Țara Vrancei de odinioară și de azi este un ținut de basm și de legendă, iar prin faptele istorice ale locuitorilor săi a devenit un altar al conștiinței naționale.
NOUTATI
DOCUMENTE
”Nu lăsa nimic uitării, lasă știri urmașilor!” a spus istoricul Nicolae Stoicescu iar dorința noastră este de a prezenta documente vechi, autentice care să ne poarte prin lunga istorie a Țării Vrancei și din care să înțelegem unicitatea acestui ținut de legendă.
LEADER Junior
Prin această inițiativă dorim să implicăm copiii și elevii din Țara Vrancei în activități prin care să cunoască mai bine istoria, tradițiile, cultura, obiceiurile și meșteșugurile, locurile și oamenii care au făcut și fac cinste în continuare ținutului nostru.
Educatie
Doar prin educație și învățare vom reuși consolidarea teritoriului istoric Țara Vrancei, vom putea crește generații noi care să cunoască, să înțeleagă și să ducă mai departe satul vrâncean.
Istoria locala
Nu doar cunoscută, ci și renumită, Țara Vrancei are o istorie îndelungată care demonstrează continuitatea de viață din perioada orânduirii comunei primitive până în zilele noastre.
Cultura
Descoperirile arheologice, alături de documente istorico-etnografice și mărturiile lingvistice, susțin străvechile tradiții de cultură și civilizație populară din Țara Vrancei.
Traditii, mestesuguri
Străvechi leagăn de minunate tradiții, Țara Vrancei este o zonă etnografic bine conturată, care și-a păstrat până în zilele noastre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile ancestrale.
Produse locale
Promovăm producătorii și produsele locale tradiționale din Țara Vrancei pentru că sunt produse și rețete care s-au păstrat de sute de ani, sunt purtătoare de valoare și gust, sunt autentice și sănătoase.
Patrimoniu cultural
În Țara Vrancei, patrimoniul cultural este strâns legat de oameni, istorie și natură, iar elementele de patrimoniu material și imaterial au fost dintotdeauna elemente de stabilitate și unitate locală.
Turism
Cu un bun potențial turistic, ținutul istoric al Țării Vrancei este renumit pentru elementele de cultură și civilizație populară, pentru tradițiile autentice și pitorești dar și pentru zonele naturale deosebite.
Servicii, institutii
Vă punem la dispoziție o baza de date cu repere despre serviciile disponibile la nivelul teritoriului și cu instituțiile locale din Țara Vrancei pentru o cât mai bună informare a comunității.
COMUNITATE
Un loc în care putem discuta despre lucrurile importante din viața noastră în Țara Vrancei, putem ține legătura cu familiile plecate în străinătate și dezvoltăm proiecte sau inițiative care să sprijine comunitatea noastră.
Pentru informatii despre alte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. ec.europa.eu/romania
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web www.tara-vrancei.ro. Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.